Aurinkopaneelit Omawatilta 15 vuoden kokemuksella kotiisi!

Aurinkopaneelit katolle – kuinka nopeasti sijoitus maksaa itsensä takaisin?

talojen katoilla. Yhä useampi päätyy asentamaan aurinkopaneelit, sillä ala on mennyt eteenpäin valtavia harppauksia…

Aurinkopaneelit katolle – kuinka nopeasti sijoitus maksaa itsensä takaisin?

Jos kävelet millä tahansa omakotitaloalueella, voit huomata lisääntyneen aurinkopaneeleiden määrän talojen katoilla. Yhä useampi päätyy asentamaan aurinkopaneelit, sillä ala on mennyt eteenpäin valtavia harppauksia, ja asiakkaalla on mahdollisuus saada todella vaivattomasti katolleen aurinkopaneelit, joiden avulla säästää pitkässä juoksussa suuren summan rahaa. Mutta mitä asioita pitää ottaa huomioon aurinkopaneelien valintaa mietittäessä? Omawatti Oy:n energia-asiantuntija Valtteri kertoo parhaat vinkkinsä tähän asiaan:

LrPZ9A y2vnThY1RWw 2 snv5Mjv72xWc g1u9kzf4gBx7gAKr17xKBa Hfj45ipYcOPqgaqrBNA4cjbvZoOCls7Mcb hbzwbUaXooH2OSJpQpLZUGC5Fp1FWI22MtlAUYTarQyw=s0

“Jos olet harkitsemassa aurinkopaneeleiden asentamista talosi katolle, niin onneksi olkoon! Olet tekemässä isoa harppausta kohti kestävämpää kehitystä ja samalla säästät selvää rahaa sähkölaskujen pienentyessä. Energia-asiantuntijana vastaan päivittäin asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin, ja seuraavassa 10 vinkkiä, jotka sinun kannattaa käydä läpi jo nyt suunnittelun alkuvaiheessa:

1. Valitsetko monikiteisen vai yksikiteisen aurinkopaneelin? Monikiteinen aurinkopaneeli on sininen, yksikiteinen paneeli taas on musta. Muista, että tällä on iso vaikutus kattosi ulkonäköön, kumpi väri miellyttää enemmän?

2. Onko pihallasi tai katollasi varjostumia jonain kellonaikana? Suosittelen ns. Half Cut -paneelin käyttöä, jossa paneeli on jaettu kahtia. Tällöin jos esim. lunta valuu paneelin puoleen väliin tai osa paneelista varjostuu, niin se paneelin toinen puoli tuottaa edelleen sähköä. Vanhoissa malleissa paneeli tuotti sähköä “heikoimman” osan mukaisesti, eli jos paneeli oli edes osittain varjossa/lumen peittämänä, ei paneeli käytännössä tuottanut juurikaan mitään.

3. Muista takuu! Tämä on äärimmäisen tärkeä asia, sillä nyt puhutaan useamman kymmenen vuoden investoinnista. Kun ammattilainen hoitaa koko asennuksen, sinun pitäisi saada takuu, jossa urakoitsija hoitaa myös sen, jos paneeliin vaaditaan takuukorjaus. Muista että paneeli ei välttämättä edes mahdu henkilöautoon, eli sen vienti takuukorjaukseen voi olla aika raskas prosessi, jos sen joutuu itse tekemään. Parhaimmillaan saat uuden aurinkopaneelin hajonneen tilalle jo heti seuraavana päivänä.

4. Vaadi takuuseen ainakin 25 vuoden tehontuottotakuu, eli vielä 24 vuoden jälkeen nimellistehosta on oltava 80% jäljellä. Tuotetakuun on oltava vähintään 10 vuotta.

5. Aurinkopaneeleissa on eri laatuluokituksia, vaadi AINA Tier 1 -luokan aurinkopaneelit itsellesi.

6. Myös invertterin laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, pelkkä paneelin laatu ei riitä!

7. Mitoita järjestelmäsi oikein, älä “ylipaneloi”. Vaikka katolla olisi paljon tilaa, ei välttämättä suurin mahdollinen määrä aurinkopaneeleita ole juuri sinulle sopiva. Jos suunnitelmanasi on myydä ylijäämäsähkö, niin muista, että saat käytännössä noin kolmasosan hinnasta takaisin. Jos pystyt hyödyntämään sähkön itse, niin silloin et maksa itse sähkön lisäksi myöskään sähköveroa ja sähkönsiirtomaksua. Eli asiantuntijan kanssa kannattaa kartoittaa tilanne siten, että kaikki sähkö tulee tehokkaasti omaan käyttöön, tämä on yleensä kustannustehokkain tapa!

8. Aurinkopaneeleiden asennus kannattaa ottaa sellaiselta toimijalta, jolla on vahva kokemus asennuksista. Jos asennus tehdään väärin, pahimmassa tapauksessa myös katto voi vaurioitua ja alkaa vuotaa.

9. Mitä aikaisemmin teet päätöksen asennuttaa aurinkopaneelit, sitä pidempään saat nauttia aurinkopaneeleiden tuomasta hyödystä. Muista, että kyseessä on hankinta, joka tehdään todella pitkäksi aikaa.

10. Kuinka nopeasti aurinkopaneelien hankinta maksaa itsensä takaisin? Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että siihen menee noin 10-12 vuotta. Eli kannattaa toimia heti ja säästää pitkällä tähtäimellä iso summa rahaa!”

Kiitokset Omawatin Valtterille haastattelusta. Aurinkopaneelit ovat ehdottomasti yksi iso hankinta, jota jokaisen meistä kannattaa harkita. Hankinta on ekoteko, joka tuo rahansäästön lisäksi talosi energian suhteen omavaraisemmaksi, eli muista myös tämä ympäristönäkökulma!

Voit tutustua OmaWatin aurinkopaneeleihin tällä sivulla: https://omawatti.fi/aurinkopaneelit/

( alkuperäinen juttu https://www.rautakauppias.fi/aurinkopaneeli-sahkolaskut-alas-asiantuntijan-10-vinkkia/ )

KYSY EDULLINEN TARJOUS

Kiinnostaako aurinkopaneelit tai ilma-vesilämpöpumppu avaimet käteen kotiisi? Täytä allaoleva lomake niin saat meiltä huipputarjouksen todelliseen ALE-hintaan – Eikä tässä vielä kaikki: Halutessasi voit maksaa erissä 60kk ajan ILMAN KORKOA

"*" näyttää pakolliset kentät

Mistä haluat tarjouksen?*
Hidden
Hidden
PP dot KK dot VVVV
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.