Miten aurinkopaneelit toimivat ja kuinka ne tuottavat energiaa

Johdanto

Aurinkopaneelit ovat olennainen osa uusiutuvan energian tuotantoa, ja ne tarjoavat tehokkaan ja ympäristöystävällisen tavan tuottaa sähköä. OmaWatti, Suomen johtava aurinkopaneelien ja ilmavesilämpöpumppujen toimittaja, on erikoistunut näiden järjestelmien asennukseen ja huoltoon. Haluamme tarjota laadukkaita ja kestäviä ratkaisuja kotitalouksille ja yrityksille, jotta voimme yhdessä luoda paremman ja kestävämmän maailman.

Miten aurinkopaneelit toimivat?

Aurinkopaneelit toimivat hyödyntämällä aurinkoenergiaa ja muuttamalla sen käyttövalmiiksi sähköksi. Jokainen aurinkopaneeli koostuu useista aurinkokennoista, jotka ovat valmistettu eristävistä materiaaleista. Nämä kennot sisältävät piidioksidikalvoja, joiden avulla ne pystyvät absorboimaan auringon säteilyä.

Kun auringonvalo osuu aurinkopaneelin pintaan, se aiheuttaa elektronien liikkeen aurinkokennojen sisällä. Tämä liike synnyttää sähkövirtaa, joka voidaan kerätä talteen ja käyttää sähkölaitteiden toiminnan tueksi. Aurinkopaneelit tuottavat tasavirtaa (DC), joka voidaan muuttaa vaihtovirraksi (AC) invertterin avulla, jolloin se on valmiina käytettäväksi kotitalouksien ja yritysten sähköverkoissa.

Kuinka aurinkopaneelit tuottavat energiaa?

Aurinkopaneelien tuottama energia vaihtelee sijainnin, sääolosuhteiden ja aurinkokennojen tehokkuuden mukaan. Paras tuotanto tapahtuu aurinkoisina päivinä ja suotuisalla kulmalla asennetuilla paneeleilla. Aurinkopaneelit voivat tuottaa energiaa sekä suoraan auringonvalosta että hajavaloista, kuten pilviseltäkin päivältä.

OmaWatti tarjoaa asiantuntevaa suunnittelua aurinkopaneelijärjestelmille, jotta ne voidaan optimoida alueen olosuhteisiin ja asiakkaan tarvetta vastaavaksi. Huomioimme muun muassa talon sijainnin, sen katon suuntaukset sekä mahdolliset varjostukset, jotta aurinkopaneelit toimivat mahdollisimman tehokkaasti. Paneeleiden asennuksen jälkeen ne alkavat tuottamaan energiaa välittömästi, ja voit hyödyntää tätä uusiutuvaa ja ympäristöystävällistä energialähdettä omassa kotitaloudessasi tai yrityksessäsi.

KYSY EDULLINEN TARJOUS

Kiinnostaako aurinkopaneelit tai ilma-vesilämpöpumppu avaimet käteen kotiisi? Täytä allaoleva lomake niin saat meiltä huipputarjouksen todelliseen ALE-hintaan – Eikä tässä vielä kaikki: Halutessasi voit maksaa erissä 60kk ajan ILMAN KORKOA

"*" näyttää pakolliset kentät

Mistä haluat tarjouksen?*
Hidden
Hidden
PP dot KK dot VVVV
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.