Miten aurinkopaneelit toimivat Suomen vaihtelevassa ilmastossa? – OmaWatin asiantuntijoiden vastaukset

Miten aurinkopaneelit toimivat Suomen vaihtelevassa ilmastossa?

Ilmasto tuntuu toisinaan olevan haasteellinen tekijä aurinkopaneelien toimivuudelle Suomessa. Kuitenkin, asiantuntijamme OmaWatti-yrityksessä ovat vakuuttuneita siitä, että aurinkoenergian hyödyntäminen on täysin mahdollista myös Suomen vaihtelevassa ilmastossa. Aurahtavatpa pilvet taivaalla tai sataako lunta, aurinkopaneelit kykenevät tuottamaan sähköä. Tämä johtuu siitä, että paneelit saavat energiaansa auringonvalosta, eivät pelkästään auringon lämmöstä.

Vaikkakin pohjoiset leveysasteemme tarkoittavat lyhyempää päivänvaloa talvisin ja vähemmän intensiivistä auringonvaloa, on silti mahdollista kerätä energiaa aurinkoenergian avulla. Aurora Borealis, eli revontulet, ovat merkki siitä, että Suomenpilkkua kiertävät revontulivyöhykkeet sijaitsevat suoraan maisemissamme – mikä tarkoittaa enemmän aurinkoenergiaa myös talvisin. Edes räntäsateet, jotka joskus eivät enää osu muutamiin paneelin osiin, eivät estä niitä tuottamasta sähköä. Paneelit ovat suunniteltu kestämään erilaisia sääolosuhteita, ja voimme taata niiden kestävyyden kaikenlaisessa säällä.

OmaWatin asiantuntijoiden vastaukset

Pirkanmaalla, Etelä-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Satakunnassa toimiva perheyritys OmaWatti on erikoistunut aurinkosähköjärjestelmiin ja niiden asennuksiin Suomen vaihtelevassa ilmastossa. OmaWatin asiantuntijat ovat vastanneet joihinkin aurinkopaneelien toimintaan liittyviin kysymyksiin, joihin saatamme törmätä suomalaisilla markkinoilla.

Ensinnäkin, he painottavat, että aurinkopaneelit eivät vaadi suoraa auringonvaloa toimiakseen. Vaikka Suomessa päivät ovat talvisin lyhyitä, paneelit kykenevät tuottamaan sähköä myös pilvisäällä. Toisin kuin voisi luulla, tavoitteena ei ole kerätä pelkkää lämpöä, vaan aurinkosähköä. Toiseksi, aurinkopaneeleja voi asentaa monenlaisille katoille ja rakennuksiin, joten kattopinta-alan laajuus ei ole este järjestelmän asentamiselle. Asiantuntijoiden mukaan jopa monikerroksisissa taloissa on usein käytännössä käytetty katot aurinkopaneelien asentamiseen, jotta tilaa voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla.

Aurinkopaneelit voivat tuottaa sähköä myös silloin kun olemme poissa kotoa. Järjestelmät on yleensä kytketty sähköverkkoon, mikä mahdollistaa sähkön varastoinnin ja käytön myös niinä hetkinä, kun paneelit eivät pysty tuottamaan tarpeeksi energiaa. Tämä tarkoittaa sitä, että talvellakin voi silti hyötyä aurinkopaneelien eduista, mikä usein yllättää monet kotitaloudet. Asiantuntijoidemme mukaan pidemmällä aikavälillä aurinkopaneelien asentaminen voi säästää huomattavasti sähkökustannuksissa ja vähentää hiilijalanjälkeä.

Kokonaisuudessaan, OmaWatin asiantuntijat vakuuttavat, että aurinkopaneelit ovat erittäin hyödyllinen investointi Suomen vaihtelevassa ilmastossa. Ne eivät ole pelkästään ympäristöystävällinen valinta, mutta voivat myös auttaa kotitalouksia ja yrityksiä säästämään rahaa pitkällä aikavälillä. Oli kyseessä sitten aurinkosähköjärjestelmien suunnittelu, asennus tai huolto, OmaWatti on asiantuntija, johon voit luottaa Suomen aurinkosähkömarkkinoilla. Tartu aurinkoiseen tulevaisuuteen ja ota yhteyttä OmaWattiin tänään!

KYSY EDULLINEN TARJOUS

Kiinnostaako aurinkopaneelit tai ilma-vesilämpöpumppu avaimet käteen kotiisi? Täytä allaoleva lomake niin saat meiltä huipputarjouksen todelliseen ALE-hintaan – Eikä tässä vielä kaikki: Halutessasi voit maksaa erissä 60kk ajan ILMAN KORKOA

"*" näyttää pakolliset kentät

Mistä haluat tarjouksen?*
Hidden
Hidden
PP dot KK dot VVVV
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.