Aurinkopaneelit Omawatilta 15 vuoden kokemuksella kotiisi!

Ilmavesilämpöpumpun asennus ja käyttöönotto – näin se tehdään

Valmistelut ennen asennusta

Ennen kuin aloitat ilmavesilämpöpumpun asennuksen, on tärkeää varmistaa, että kaikki tarvittavat valmistelut on tehty huolellisesti. Tämä tarkoittaa sopivan asennuspaikan valintaa, jossa laite pääsee tehokkaasti hyödyntämään ulkoilman energiaa ja jossa se on suojassa suoralta auringonpaisteelta ja sateelta. Lisäksi on varmistettava, että asennuspaikalla on riittävästi tilaa laitteen ympärillä, jotta ilma kiertää esteettömästi.

On myös tärkeää tarkistaa, että sähkö- ja vesiliitännät ovat asianmukaisesti asennettu ja turvalliset käyttää. OmaWatti suosittelee käyttämään ammattilaista sähkö- ja putkitöiden tekemiseen, jotta kaikki standardit ja turvallisuusmääräykset täyttyvät. Kun kaikki valmistelut on tehty, voit siirtyä itse asennusvaiheeseen.

Asennusvaiheen tärkeät askeleet

Ilmavesilämpöpumpun asennus koostuu useista tärkeistä vaiheista. Ensimmäisenä on ulkoyksikön asentaminen. Tämä yksikkö tulee kiinnittää tukevasti alustalle tai seinätelineeseen, jotta se pysyy paikallaan kaikissa sääolosuhteissa. Ulkoyksikön asennuksen jälkeen on sisäyksikön vuoro. Sisäyksikkö sijoitetaan yleensä tekniseen tilaan tai muuhun sopivaan paikkaan, jossa se on helppo yhdistää talon lämmitysjärjestelmään.

Asennuksen aikana on tärkeää varmistaa, että kaikki putki- ja sähköliitännät tehdään huolellisesti ja tiiviisti. Vuodot tai löysät liitokset voivat aiheuttaa tehon laskua ja jopa vahingoittaa laitetta. OmaWatti suosittelee, että asennuksen suorittaa valtuutettu asentaja, joka tuntee laitteen ja sen asennusvaatimukset hyvin.

Käyttöönotto ja säätö

Kun asennus on valmis, on aika ottaa ilmavesilämpöpumppu käyttöön. Käyttöönotossa on ensisijaisen tärkeää varmistaa, että kaikki järjestelmän osat toimivat oikein ja että laite on säädetty vastaamaan kotisi lämmitystarpeita. Tämä sisältää lämpötilan ja paineen tarkistamisen sekä mahdollisten ilmakuplien poistamisen järjestelmästä.

OmaWatti suosittelee, että käyttöönoton yhteydessä tehdään myös perusteellinen testaus, jotta varmistetaan laitteen optimaalinen toiminta. Tämä voi sisältää esimerkiksi eri toimintatilojen testaamisen ja lämmitystehon säätämisen. Käyttöönoton jälkeen ilmavesilämpöpumppu on valmis tuottamaan puhdasta ja edullista lämpöä kotiisi.

Huolto ja ylläpito

Ilmavesilämpöpumpun säännöllinen huolto ja ylläpito ovat avainasemassa sen pitkäikäisyyden ja tehokkuuden kannalta. Tämä tarkoittaa suodattimien puhdistamista, järjestelmän paineiden tarkistamista ja mahdollisten vuotojen etsimistä säännöllisin väliajoin. Lisäksi on hyvä tarkistaa ja puhdistaa ulkoyksikön siivet lehdistä ja muista roskista, jotka voivat haitata laitteen toimintaa.

OmaWatti tarjoaa kattavia huoltopalveluita, jotka varmistavat, että ilmavesilämpöpumppusi toimii aina parhaalla mahdollisella tavalla. Ammattitaitoinen huoltohenkilöstömme tarkistaa laitteen säännöllisesti ja suorittaa tarvittavat huoltotoimenpiteet, jotta voit nauttia miellyttävästä sisäilmasta ja säästää energiaa vuodesta toiseen.

KYSY EDULLINEN TARJOUS

Kiinnostaako aurinkopaneelit tai ilma-vesilämpöpumppu avaimet käteen kotiisi? Täytä allaoleva lomake niin saat meiltä huipputarjouksen todelliseen ALE-hintaan – Eikä tässä vielä kaikki: Halutessasi voit maksaa erissä 60kk ajan ILMAN KORKOA

"*" näyttää pakolliset kentät

Mistä haluat tarjouksen?*
Hidden
Hidden
PP dot KK dot VVVV
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.